0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een hovenier in Amsterdam?

Wij brengen u snel in contact met een hovenier die werkzaam is in Amsterdam

Patiotuin laten aanleggen in Amsterdam

De laatste tijd krijgen wij steeds meer verzoekjes voor patiotuinen. Toch is niet bij iedereen bekend wat een patiotuin precies inhoudt. We zullen dat hier proberen te verduidelijken en bovendien zullen we een paar leuke ideeën geven voor uw eigen patiotuin.

Het aanleggen van een patiotuin.

Een patiotuin is vaak afgeschermd door muren of een haag. Twee centrale termen zijn dan ook privacy en beslotenheid. Het woord patio is afkomstig uit Spanje. In het Spaans betekent het simpelweg de achtertuin of de achterplaats. In een patiotuin is vaak veel grind en steen te vinden. De grote hoeveelheid steen zorgt ervoor dat het snel warm wordt in de tuin en hierdoor krijgt een patiotuin een mediterrane sfeer. De patiotuin is met name populair in steden, omdat het zich ook heel goed leent voor tuinen met een kleinere oppervlakte.

Voordelen van de patiotuin

Een patiotuin heeft verschillende voordelen. De stenen bodem warmt snel op en is daarom heel geschikt voor planten als lavendel, leifruit en rotsplanten. Door die plantsoorten is de tuin relatief onderhoudsvrij. Men kan gerust een paar weken op vakantie gaan zonder naar de tuin om te hoeven kijken.

Ideeën voor de patiotuin

De patiotuin geeft een warme mediterrane sfeer. Het is daarom leuk om een verkoelend element in de vorm van bijvoorbeeld een vijvertje toe te voegen. Ook zijn houten elementen zoals meubels, een terras of een vlonders een mooie toevoeging. Sierlijke aardwerken kruiken en potten maken het helemaal af. Op deze manier creëert u een oase van rust in mediterrane sfeer.

Bent u overtuigd? Wilt u zelf ook een patiotuin? Neem dan direct contact met ons op. Dan kunnen we samen met u zorgen voor uw droomtuin.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Amsterdam en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Amsterdam bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606