020 - 213 60 60

Hovenier in Amsterdam nodig?

Patiotuin laten aanleggen in Amsterdam

De laatste tijd krijgen wij steeds meer verzoekjes voor patiotuinen. Toch is niet bij iedereen bekend wat een patiotuin precies inhoudt. We zullen dat hier proberen te verduidelijken en bovendien zullen we een paar leuke ideeën geven voor uw eigen patiotuin.

Het aanleggen van een patiotuin.

Een patiotuin is vaak afgeschermd door muren of een haag. Twee centrale termen zijn dan ook privacy en beslotenheid. Het woord patio is afkomstig uit Spanje. In het Spaans betekent het simpelweg de achtertuin of de achterplaats. In een patiotuin is vaak veel grind en steen te vinden. De grote hoeveelheid steen zorgt ervoor dat het snel warm wordt in de tuin en hierdoor krijgt een patiotuin een mediterrane sfeer. De patiotuin is met name populair in steden, omdat het zich ook heel goed leent voor tuinen met een kleinere oppervlakte.

Voordelen van de patiotuin

Een patiotuin heeft verschillende voordelen. De stenen bodem warmt snel op en is daarom heel geschikt voor planten als lavendel, leifruit en rotsplanten. Door die plantsoorten is de tuin relatief onderhoudsvrij. Men kan gerust een paar weken op vakantie gaan zonder naar de tuin om te hoeven kijken.

Ideeën voor de patiotuin

De patiotuin geeft een warme mediterrane sfeer. Het is daarom leuk om een verkoelend element in de vorm van bijvoorbeeld een vijvertje toe te voegen. Ook zijn houten elementen zoals meubels, een terras of een vlonders een mooie toevoeging. Sierlijke aardwerken kruiken en potten maken het helemaal af. Op deze manier creëert u een oase van rust in mediterrane sfeer.

Bent u overtuigd? Wilt u zelf ook een patiotuin? Neem dan direct contact met ons op. Dan kunnen we samen met u zorgen voor uw droomtuin.

 
 

Ons werkgebied

Amsterdam, Hilversum, Utrecht, Amersfoort, Almere, Barneveld, Aalsmeer, Haarlem, Purmerend, Alkmaar, Den Helder en omgeving.

Waarom Schoep Hoveniers?

  • Jarenlange ervaring
  • Allround hoveniersbedrijf
  • Vooraf vastgestelde prijzen

Maak een afspraak

Schoep Hoveniers is u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 020 - 213 60 60.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Image
Aanleg/ontwerp: Geheel nieuwe tuinaanleg en/of tuinontwerp
Onderhoud: Snoeien, boomverzorging en ander seizoensonderhoud
Renovatie: Deelprojecten zoals een nieuwe schutting, vijver of bestrating

Diensten

• Tuinadvies
• Tuinontwerp
• Tuinaanleg
• Terras en tuinbestrating
• Aanleg (zwem)vijver
• Tuinonderhoud
• Tuinschermen en schuttingen
• Tuinhuisjes, schuren en overkappingen

Werkgebied

Amsterdam, Hilversum, Utrecht, Amersfoort, Almere, Barneveld, Aalsmeer, Haarlem, Purmerend, Alkmaar, Den Helder en omgeving.

Hoofdvestiging