085 - 106 1600 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een hovenier in Amsterdam?

Wij brengen u snel in contact met een hovenier die werkzaam is in Amsterdam

Patiotuin laten aanleggen in Amsterdam

De laatste tijd krijgen wij steeds meer verzoekjes voor patiotuinen. Toch is niet bij iedereen bekend wat een patiotuin precies inhoudt. We zullen dat hier proberen te verduidelijken en bovendien zullen we een paar leuke ideeën geven voor uw eigen patiotuin.

Het aanleggen van een patiotuin.

Een patiotuin is vaak afgeschermd door muren of een haag. Twee centrale termen zijn dan ook privacy en beslotenheid. Het woord patio is afkomstig uit Spanje. In het Spaans betekent het simpelweg de achtertuin of de achterplaats. In een patiotuin is vaak veel grind en steen te vinden. De grote hoeveelheid steen zorgt ervoor dat het snel warm wordt in de tuin en hierdoor krijgt een patiotuin een mediterrane sfeer. De patiotuin is met name populair in steden, omdat het zich ook heel goed leent voor tuinen met een kleinere oppervlakte.

Voordelen van de patiotuin

Een patiotuin heeft verschillende voordelen. De stenen bodem warmt snel op en is daarom heel geschikt voor planten als lavendel, leifruit en rotsplanten. Door die plantsoorten is de tuin relatief onderhoudsvrij. Men kan gerust een paar weken op vakantie gaan zonder naar de tuin om te hoeven kijken.

Ideeën voor de patiotuin

De patiotuin geeft een warme mediterrane sfeer. Het is daarom leuk om een verkoelend element in de vorm van bijvoorbeeld een vijvertje toe te voegen. Ook zijn houten elementen zoals meubels, een terras of een vlonders een mooie toevoeging. Sierlijke aardwerken kruiken en potten maken het helemaal af. Op deze manier creëert u een oase van rust in mediterrane sfeer.

Bent u overtuigd? Wilt u zelf ook een patiotuin? Neem dan direct contact met ons op. Dan kunnen we samen met u zorgen voor uw droomtuin.

Service

Ons servicecenter helpt u op 7 dagen per week met advies, het vinden van de juiste vakman of informatie. Door de week van 8.30 – 17.00, op zaterdag van 9.00-16.00 en op zondag van 10.00-16.00 uur staan wij paraat om u kosteloos en geheel vrijblijvend te helpen met uw klus of wens.

Matchmaker

Onze medewerkers zoeken op basis van uw wens naar de daarvoor beschikbare vakmannen in uw regio. Wij helpen met advies, informatie en het tot stand brengen van het contact met de vakman op meerdere manieren. U maakt vervolgens zelf de afspraak met de vakman.

Werkgebied

De vakmannen zijn werkzaam in de stad, en in de regio. Dit betekent niet altijd dat men gevestigd is in de plaats.

Informeer vooraf bij de vakman over eventuele voorrijdkosten. U bent op voorhand geen kosten kwijt.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Image
Aanleg/ontwerp: Geheel nieuwe tuinaanleg en/of tuinontwerp
Onderhoud: Snoeien, boomverzorging en ander seizoensonderhoud
Renovatie: Deelprojecten zoals een nieuwe schutting, vijver of bestrating

Over Allfree

Allfree BV is exploitant van deze en meerdere vergelijkbare websites.
Wij voorzien op deze wijze al ruim 20 jaar professionals van werk in heel Nederland.
De informatie op de website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen onze uiterste best om de inhoud van deze website zorgvuldig bij te houden. Mochten er fouten op staan dan verzoeken wij u deze vriendelijk door te geven op info@allfree.nl, u kunt ook gratis bellen met ons servicecenter via 0800-Allfree (2553733)

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals onder vele beroepsgroepen. Onze servicecenter medewerkers zoeken voor u naar de dichtstbijzijnde beschikbare professional die ook daadwerkelijk de klus uit kan & wil voeren die u heeft. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak.
Ook voor een hovenier die werkzaam is in Amsterdam bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
info@allfree.nl
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606