020 - 213 60 60

Hovenier in Amsterdam nodig?

De moderne tuin

Veel mensen komen de laatste tijd bij ons met het verzoek om een moderne tuin aan te leggen. Wat is een moderne tuin eigenlijk precies? Wat zijn de eigenschappen en de voordelen van een moderne tuin?

Strak

Eigenlijk is het heel simpel. We spreken van een moderne tuin als het een strakke tuin is. Een eigenschap van de moderne tuin is dat het rustgevend is. De tuin straalt balans uit en is erg geschikt om rust te komen. Vaak worden er dan ook loungebanken geplaatst, of een ruimte eettafel. Deze meubels zijn veelal gemaakt van onderhoudsarme materialen.

Eenheid

De moderne tuin fungeert voornamelijk als een buitenkamer en sluit vaak naadloos aan op het huis. Zo vormen de tuin en het huis een eenheid, en dat zorgt voor rust en harmonie. Een strakke vijver kan een de moderne uitstraling van uw tuin versterken. Verder is de moderne tuin over algemeen functioneel ingericht met rechte paden, ruime terrassen en ruime parkeerplaatsen.

Onderhoudsvriendelijk

Een andere kenmerk is dat een moderne tuin onderhoudsvriendelijk is. Er wordt vaak relatief veel bestrating gebruikt en weinig beplanting. De tuin is hierdoor gemakkelijk mooi en netjes te houden. Door duurzame kwaliteitsproducten te gebruiken, wordt de onderhoudsbehoefte nog verder verminderd.

Beplanting

Toch is een bepaalde hoeveelheid beplanting belangrijk, dat zorgt voor harmonie en balans. Door te weinig beplanting worden tuinen vaak te steriel. Door de juiste planten kan een tuin heel levendige sfeer krijgen, zonder druk of rommelig over te komen. De beplanting kan natuurlijk worden afgestemd op de tijd die u aan tuinonderhoud wil besteden.

Om erachter te komen hoe uw ideale moderne tuin eruit ziet kunt u het internet afspeuren, tijdschriften doorneuzen of een tuincentrum bezoeken. Ook kunt u natuurlijk direct contact met ons opnemen, zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken. Want een moderne tuin is, hoe groot of klein ook, altijd mogelijk.

 

 
 

Ons werkgebied

Amsterdam, Hilversum, Utrecht, Amersfoort, Almere, Barneveld, Aalsmeer, Haarlem, Purmerend, Alkmaar, Den Helder en omgeving.

Waarom Schoep Hoveniers?

  • Jarenlange ervaring
  • Allround hoveniersbedrijf
  • Vooraf vastgestelde prijzen

Maak een afspraak

Schoep Hoveniers is u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 020 - 213 60 60.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Image
Aanleg/ontwerp: Geheel nieuwe tuinaanleg en/of tuinontwerp
Onderhoud: Snoeien, boomverzorging en ander seizoensonderhoud
Renovatie: Deelprojecten zoals een nieuwe schutting, vijver of bestrating

Diensten

• Tuinadvies
• Tuinontwerp
• Tuinaanleg
• Terras en tuinbestrating
• Aanleg (zwem)vijver
• Tuinonderhoud
• Tuinschermen en schuttingen
• Tuinhuisjes, schuren en overkappingen

Werkgebied

Amsterdam, Hilversum, Utrecht, Amersfoort, Almere, Barneveld, Aalsmeer, Haarlem, Purmerend, Alkmaar, Den Helder en omgeving.

Hoofdvestiging